dimarts, 25 de desembre del 2007

Akbal

O les teulades del cel
o qui em mou els oceans?
Tenim el vent que espitja l'espessor
dins la remor del voler,
el blau adormit
que ens bramará la tormenta.
Venus persisteix,
el reflex de la profunditat
no trigará a ser tota la nit
o tota la llum.

Tulum, Nadal de 2007



És més que curiós aixó d'estar passant el Nadal a la platja i envoltat de animadors de l'hotel vestits de Papá Noel amb sa calorada que fa. Aquests dies están essent molt llargs, agradables i cansats, perqué no atur de fer coses tot el temps. El que més m'ha agradat del Carib és la visita a Tulum, aquest poble mágic, amb la platja infinita coronada per el temple a Venus dels mayas, la lluna: quina lluna! Ahir sortia de dins la mar vermella-taronja com si fos foc, impressionant estampa. També va estar bé la visita a Xcaret, un parc natural-d'atraccions, on vaig poder veure totes les bésties que dominaven tranquiles aquestes terres fins fa un parell d'anys: la situació aquí es com a Mallorca o pitjor, perqué aixó del turisme massiu s'ha inventat fa uns 15 anys, abnas era tot verge, o com a molt dues o tres palapas (cabanes de palma), i ara haurieu de veure tot el montatge que hi ha...
A Xcaret, que era una ciutat maya també, vaig tenir l'oportunitat de naedar per tots els canals subterranis que uneixen els milers de Cenotes que hi ha per aquí, molt maco, una gran experiéncia.
No me queda més temps, és que aquí a l'Hotel aquest tot está molt bé, peró internet ho cobren molt i molt car. 5 dollars/ mitja hora.
Esper que esteu tots bé i que paseu un molt bon Nadal!
Una aferrada

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La lluna es gran .
Es veu als dos mons
Molts d´anys , viatger !!

Anònim ha dit...

Uep, Pau!!!
Una abraçada ben forta des del DF.

soziedade ha dit...

Pau,ja veig que estas disfrutant molt, ia ixò m'alegra, passat-ho genial.

Molt bon nadal, i molts records.